Zeytinyağının Sağlık Üzerine Etkileri

25-09-2021 10:48
Zeytinyağının Sağlık Üzerine Etkileri

Zeytinyağının Sağlık Üzerine Etkileri

Zeytinyağının saymakla bitmeyen faydası bulunuyor. Bunlardan biri de sağlık üzerindeki faydasıdır. Zeytinyağı mucizevi bir şekilde insan sağlığını etkiler. Bünyesinde bulundurduğu vitamin ve minerallerden dolayı farklı fayda ve etkileri bulunuyor. Zeytinyağı kalp sağlığı, mide, kanser ve cildi doğrudan olumlu bir şekilde etkiler ve sağlıklı olmalarını sağlar. Bitkisel yağ olması vücutta gereksiz yağlanma da yapmaz. Zeytinyağının sağlık üzerine etkisi tartışılmaz. Düzenli olarak kullanan kişiler başta kalp ve kanser olmak üzere birçok hastalıktan korunur.

Zeytinyağının Kalp Üstündeki Etkisi

Kalp sağlığı için bulunmaz bir doğal ilaç olan zeytinyağı kalp kapakçıklarını ve ritmini dengeler. Kalbin daha hızlı kan pompalamasını sağlayan zeytinyağı damarlarda oluşabilecek yağlanmanın önüne geçer. Yağlanma sağlıksız beslenme ve yağlardan olur. Zeytinyağı bu tür yağlanmaların önüne geçerek kalbin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar. Kalp krizini engelleyici etkisi de bulunur. Günümüzde kalp hastalarına düzenli olarak zeytinyağı tüketmeleri öneriliyor.

Zeytinyağının Mide Sağlığına Etkisi

Zeytinyağı mideyi korur ve mide yağı asitlerini dengeler. Bu sayede midede oluşabilecek ağrıların önüne geçer. Mide yanmalarına da olumlu bir etkiye sahiptir. Hafif olmasından dolayı mideyi hafifletir ve yağlanmasını engeller. Midede oluşabilecek hasarlı dokuları tamir eder ve kanser riskini ortadan kaldırır. Sindirim sistemini ve yollarını temizlediği için mideyi rahatlatır. Reflünün önüne geçen zeytinyağı mide şişkinliği ve gazını da dağıtır. Her gün düzenli olarak aç karnına tüketilen zeytinyağı mideyi korumada oldukça etkilidir.

Zeytinyağının Saçlara Olan Etkisi

Zeytinyağı aynı zamanda iyi bir saç bakım ürünüdür. Zeytinyağı ile yıkanan saçlarda veya zeytinyağı kullanılarak yapılan şampuanların kullanılmasında saçlarda büyük etkiler meydana gelir.

Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Saçların daha parlak görünmesini sağlar.
  • Saç kökleri geliştirir.
  • Saç derisini yeniler.
  • Saçların hızlı uzamasını sağlar.
  • Saçların daha sağlıklı ve kalın olmasını sağlar.
  • Saçların kolay bir şekilde şekil almasını sağlar.

Saçların daha ipeksi görünmesini sağlayan zeytinyağı ile saçlar yıkandıktan sonra belli bir süre beklendikten sonra iyice durulanmalıdır.

Zeytinyağının Cilde Olan Etkisi

Birçok masaj salonunda zeytinyağı etkin bir şekilde kullanılıyor. Zeytinyağı ile yapılan masajın cilde büyük etkisi bulunur. Bu etkiye kozmetik sektöründe yapılan zeytinyağlı krem ile de ulaşılabilir. Zeytinyağı cildin nefes almasını sağlar ve dokuları yeniler. Ölü dokuların tamir edilmesini sağlar. Vücutta oluşabilecek küçük yaraların iyileşmesini hızlandırır. Cildi nemlendirerek yumuşatır. Aşırı güneşten oluşan güneş lekelerini ortadan kaldırır. Sivilceleri temizler ve gözaltı şişkinliğine iyi gelir. Ayrıca makyaj kalıntılarını silmek için de kullanılır.

Zeytinyağının Kansere Olan Etkisi

Düzenli bir şekilde zeytinyağı tüketimi kanser riskini de düşürüyor. Zeytinyağının en büyük faydalarından biri kansere olan olumlu etkidir. Oleuropein adı verilen madde sayesinde zeytinyağı vücuttaki hücreleri sürekli yeniler. Ölü hücreleri canlandırır ve kanserli hücreleri yok eder. Düzenli olarak kullanan kişilerde kanser hücreleri yayılmadan yok edilebilir. Mide, kolon kanseri gibi birçok kanser hastalığında etkin bir şekilde rol oynar. Zeytinyağı kansere yakalanma riskini yüzde elli oranında düşürebilir.

Zeytinyağının Çocuk Gelişimine Olan Etkisi

Zeytinyağı yetişkinlerde olduğu gibi küçük çocuklar için de önemli bir besin kaynağıdır. Çocukların beden ve ruh gelişimi için faydaları bulunur. Çocukların sık sık hastalanma riskini düşürür ve alerjiyi önler. Bağırsakları çalıştırdığı için kabızlık problemi yaşamazlar. Kemikleri geliştirerek daha sağlam olmasını sağlar. Bünyesinde bulundurduğu vitaminler sayesinde çocuklar için iyi bir besin kaynağıdır. Çocukların daha sağlıklı boy uzamalarını sağlar. Bünyesinde bulundurduğu Omega ile zihinsel gelişimde de etkilidir.

zeytinyağının sağlık üzerine etkileri
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.